25 Αυγ 2010

Έσεται ήμαρ...

Τῆς Δωρας Ἀντώνιου
Τήν ἀπαλοιφή τοῦ casus belli γιά ἐνδεχόμενη ἀπόφαση τῆς Ἑλλάδας ἐπέκτασης τῶν χωρικῶν ὑδάτων στά 12 ναυτικά μίλια, ἀπό τό νέο Πολιτικό Ἔγγραφο Ἐθνικῆς Ἀσφάλειας τῆς Τουρκίας, ἐξετάζουν οἱ ἁρμόδιες τουρκικές ἀρχές, σύμφωνα μέ πληροφορίες πού δημοσιεύθηκαν στήν τουρκική ἐφημερίδα Sabah. Μία τέτοια ἀπόφαση θά μποροῦσε νά ἀποτελέσει τό πρῶτο βῆμα γιά ἄρση τῆς ἀπόφασης τῆς τουρκικῆς Ἐθνοσυνέλευσης γιά τό casus belli. Οἱ πληροφορίες, πού εἶδαν χθές τό φῶς τῆς δημοσιότητας στά τουρκικά μέσα ἐνημέρωσης, ἀναφέρουν ὅτι τό νέο Πολιτικό Ἔγγραφο Ἐθνικῆς Ἀσφάλειας, πού ἀποτελεῖ τήν «κόκκινη βίβλο» τῆς τουρκικῆς ἐξωτερικῆς πολιτικῆς, συντάσσεται στή βάση τοῦ δόγματος «μηδενικῶν προβλημάτων» μέ τούς γείτονες, πού εἰσήγαγε στή διπλωματική γλώσσα τῆς γείτονος ὁ Τοῦρκος ΥΠΕΞ, Ἀχμέτ Νταβούτογλου. Ἔτσι, οἱ γειτονικές χῶρες...

21 Αυγ 2010

Άγιος Νικόδημος περί μαγείας

 

ΤΑ ΕΙΔΗ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ

Με τον όρο μαγεία εννοούνται πολλές πράξεις. Δεν εξαντλείται, η μαγεία μόνο σε μία ενέργεια, το να καταφύγει, δηλαδή, κανείς σε μάγους και μάγισσες. Η ανάλυση που θα ακολουθήσει, την οποία δανειζόμαστε από τον άγιο Νικόδημο, θα δείξει την ευρύτητα της μαγείας και των μάγων.

Κατ' αρχήν πρέπει να σημειωθεί ότι η μαγεία δεν είναι ανεξάρτητη από τις σατανικές και διαβολικές ενέργειες. Αφού ο διάβολος χωρίστηκε από τον ένα Θεό, έγινε «νους ποικίλος και πολυμέριστος». Έτσι και τα είδη της κακίας και των μαγικών που επινόησε και έσπειρε στους ταλαίπωρους ανθρώπους, είναι ποικίλα, σχεδόν αναρίθμητα. Ας δούμε τα βασικότερα είδη, όπως τα περιγράφει ο άγιος Νικόδημος.

Πρώτο είδος είναι «η κυρίως και καθαυτό λεγόμενη μαγεία», που είναι η μέθοδος εκείνη δια της οποίας οι άνθρωποι έρχονται σε επικοινωνία με τους δαίμονες, για να τους ρωτήσουν διάφορα θέματα που τους απασχολούν. Όσοι ασκούνται σ' αυτή την τέχνη λέγονται μάγοι. Κατά την αντίληψη των μάγων οι δαίμονες χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Είναι οι ανώτεροι, που βρίσκονται στους αιθέρες και είναι αγαθοποιοί, είναι οι μέσοι, που βρίσκονται στην γη και χωρίζονται σε καλούς και κακούς, και ακόμη καθολοκληρίαν κακούς. Βέβαια, στην ορθόδοξη διδασκαλία δεν γίνεται αυτή η διάκριση, αφού όλοι οι δαίμονες είναι κακοί και δεν είναι δυνατό να υπάρχουν δαίμονες που να είναι ολιγότερο κακοί η να είναι αγαθοί. Μόνον οι άγγελοι είναι αγαθά πνεύματα, που δοξάζουν τον Θεό και υπηρετούν τον άνθρωπο στη σωτηρία του.

Δεύτερο είδος μαγείας είναι η μαντεία και όσοι ασχολούνται με αυτό το είδος λέγονται μάντεις. Οι άνθρωποι αυτοί συνδέονται με τον διάβολο, παραδίδουν τον εαυτό τους στους δαίμονες «και δια μέσου της παλάμης της χειρός των η της λεκάνης η των θυσιών η απατηλών εμπλάστρων η άλλων τοιούτων σημείων νομίζονται ότι προλέγουν εκείνα όπου μέλλουν να γίνουν».

Τρίτο είδος είναι η γοητεία, και όσοι την ασκούν λέγονται γόητες. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν εκείνοι που θρηνούν πάνω στα μνήματα και επικαλούνται τους δαίμονες για να κάνουν κάποιο κακό στους ανθρώπους. Γόητες είναι εκείνοι που βλέπουν φαντασίες στα μνήματα και καίνε τους λεγόμενους βρυκόλακες.

Τέταρτο είδος είναι η λεγόμενοι γητεία, και όσοι ασχολούνται με αυτό το είδος λέγονται γητευτές, οι οποίοι μαζί με την επίκληση των δαιμόνων αναμιγνύουν «και τους ψαλμούς του Δαβίδ και τα ονόματα των αγίων και του Χριστού και της Θεοτόκου».

Πέμπτο είδος
είναι η επαοιδία και όσοι εξασκούν αυτό το είδος μαγείας λέγονται επαοιδοί, οι οποίοι ελκύουν τους δαίμονας «με κάποιας επωδάς και καλέσματα «, καθώς επίσης και εκείνοι που «με την διαβολική τέχνη και μαγεία δένουσι τα ανδρόγυνα».

Έκτο είδος μαγείας είναι η φαρμακεία, και όσοι την μεταχειρίζονται ονομάζονται φαρμακοί, «οι οποίοι δια της μαγικής τέχνης κατασκευάζουσι....

Αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι βρήκαν το παλάτι του Οδυσσέα στην Ιθάκη

 
- Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανακάλυψη των τελευταίων χρόνων
- 16 χρόνια κρατάνε οι ανασκαφές στην περιοχή
- Τι βρήκαν οι αρχαιολόγοι και γιατί πιστεύουν πως είναι το παλάτι του Οδυσσέα
- Πάνω στο παλάτι βασίστηκαν και τα δύο μεγάλα έργα του Ομήρου

Σοβαρά ευρήματα υποστηρίζουν ότι έχουν ανακαλύψει οι αρχαιολόγοι στην Ιθάκη, τα οποία τους κάνουν να πιστεύουν ότι βρίσκονται μπροστά στο παλάτι του Οδυσσέα.
 
Όπως μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΪ Αρχαιολόγοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συνεχίζουν εδώ και περίπου 16 χρόνια τις ανασκαφές στην περιοχή της Εξωγής, στη βόρεια Ιθάκη. Σε δηλώσεις του ο καθηγητής Αρχαιολογίας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Θανάσης Παπαδόπουλος, είπε πως οι ανασκαφές έφεραν στο φως ένα τριμερές κτίριο με διαστάσεις ανακτόρου, παρόμοιες με εκείνα που έχουν ανακαλυφθεί στις Μυκήνες, την Πύλο και την Τίρυνθα.
 
Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο κ. Παπαδόπουλος, ένα ακόμα εύρημα που...

20 Αυγ 2010

Τελεστηκε σήμερα το μνημόσυνο του Αριστοτέλη Γκούμα

 

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα τελέστηκε σήμερα το 9ημερο μνημόσυνο του φονευθέντος Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα. Στο μνημόσυνο παρέστησαν πλήθος συγγενών και φίλων για να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του και να εκφράσουν τα συλλυπητήρια τους. Υπήρχε μάλιστα και εκπροσώπηση από την ελληνική πλευρά καθώς στην επιμνημόσυνη δέηση βρέθηκε εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Πρέβεζας κύριος Δημήτρης Τσουμάνης ο οποίος μεταβίβασε  στους συγγενείς του θύματος τα θερμά συλλυπητήρια του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά.
Πηγή: www.nenanews.eu

Καρτα του Πολίτη

 


Του Πρωτοπρεσβύτερου Αντωνίου Μπουσδέκη

Ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη παρουσιάζεται σάν μιά κάρτα ἡ ὁποία θά μᾶς διευκολύνει στό «νοικοκύρεμα», στίς καθημερινές μας ἐργασίες, θά μᾶς προστατεύει ἀπό κλοπές μιά καί δέν θά χρειάζεται νά ἔχουμε μαζί μας χρήματα, θά ἔχουμε εὔκολη πρόσβαση στό σύστημα ὑγείας, θά βοηθήσει ἀποτελεσματικά στήν καταπολέμηση τῆς ἐγκληματικότητας καί τῆς τρομοκρατίας δίνοντας τή δυνατότητα στό κράτος, μέ τήν πρόσβαση σέ ὅλα τά προσωπικά μας δεδομένα, νά ἐλέγχει μέ διάφορους τρόπους ὅλους ὅσους τό βλάπτουν.
Ἰσχυρίζεται ὁ Πρωθυπουργός ὅτι στήν Κάρτα τοῦ Πολίτη, μέ τήν ὁποία θά διασυνδέονται ἠλεκτρονικά ὅλες οἱ ὑπηρεσίες τοῦ Δημοσίου, θά ἐνσωματωθοῦν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ἐκλογικός ἀριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα ὁδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, ἀλλά καί δεδομένα πού ἔχουν σχέση μέ τήν ὑγεία (ἠλεκτρονικός ἰατρικός φάκελλος), ὥστε ὁ πολίτης νά ἐξυπηρετεῖται παντοῦ καί χωρίς γραφειοκρατία. Ἐπίσης στό μέλλον σχεδιάζεται νά ἐνταχθεῖ καί ἡ ἠλεκτρονική «ὑπογραφή» τῶν πολιτῶν καί αὐτή ἡ κάρτα νά ἀποτελέσει καί τήν ἠλεκτρονική ταυτότητα......
Ἰσχυρίζεται ὁ Πρωθυπουργός ὅτι στήν Κάρτα τοῦ Πολίτη, μέ τήν ὁποία θά διασυνδέονται ἠλεκτρονικά ὅλες οἱ ὑπηρεσίες τοῦ Δημοσίου, θά ἐνσωματωθοῦν ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ἐκλογικός ἀριθμός, διαβατήριο, δίπλωμα ὁδήγησης, κάρτα διέλευσης διοδίων, κάρτα δημότη, ἀλλά καί δεδομένα πού ἔχουν σχέση μέ τήν ὑγεία (ἠλεκτρονικός ἰατρικός φάκελλος), ὥστε ὁ πολίτης νά ἐξυπηρετεῖται παντοῦ καί χωρίς γραφειοκρατία. Ἐπίσης στό μέλλον σχεδιάζεται νά ἐνταχθεῖ καί ἡ ἠλεκτρονική «ὑπογραφή» τῶν πολιτῶν καί αὐτή ἡ κάρτα νά ἀποτελέσει καί τήν ἠλεκτρονική ταυτότητα.
Ἔχει ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη κάτι κακό;Ὁ γέροντας Ἰουστῖνος Πάρβου στή Ρουμανία μέ ἀφορμή τήν ἀναγγελία ἠλεκτρονικῆς ταυτότητος μέ τσίπ, εἶπε μέ σαφήνεια καί μέ κατηγορηματικό τρόπο: «Μᾶλλον γιά πολλούς ἀνάμεσά σας αὐτό τό τσίπ (ἡ Κάρτα τοῦ Πολίτη θά περιέχει τσίπ) εἶναι κάτι ἀσήμαντο ἀλλά πίσω ἀπό αὐτό τό σύστημα πού καταγράφει τούς ἀνθρώπους καί περιέχει ὅλα τά δεδομένα (πληροφορίες) κρύβεται μία ὁλόκληρη δικτατορία, ἕνα δαιμονικό σχέδιο, μέσῳ τοῦ ὁποίου δέχεσαι νά πουλήσεις τήν ψυχή σου στό διάβολο. Ἡ καταγραφή τῶν ἀνθρώπων, ὅπως κάνουμε μέ τά ζῶᾳ, εἶναι τό πρῶτο βῆμα ἀπό τά μέτρα πού παίρνουν γιά νά...

Είσοδος στα Ιντερνετ καφέ με έγγραφη άδεια γονέα

 

Οι ατελείωτες ώρες που δαπανούν οι ανήλικοι στο Διαδίκτυο περικλείουν αρκετούς κινδύνους, πόσo μάλλον όταν δεν βρίσκονται στο δωμάτιό τους, αλλά σε κάποιο ίντερνετ καφέ. Στο πλαίσιο της έρευνας που διενήργησε τα τελευταία χρόνια ο Συνήγορος του Παιδιού για την χωρίς έλεγχο και εποπτεία πρόσβαση των ανηλίκων στα ίντερνετ καφέ διαπίστωσε αρχικά την απουσία νομοθετικού πλαισίου. Παράλληλα, όμως, εξέφρασε την αντίθεσή του σε μια γενική απαγόρευση της πρόσβασης και χρήσης των υπηρεσιών ίντερνετ εκ μέρους των παιδιών. Εν συνεχεία, έθεσε το θέμα σε ανοικτή διαβούλευση, στην οποία συμμετείχαν οι εμπλεκόμενοι φορείς. Ο «ανοικτός διάλογος» ολοκληρώθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2009, το κείμενο κατόπιν συντάχθηκε και εστάλη στη Βουλή. Η πρόταση του Συνηγόρου συμπεριλαμβάνει την καθιέρωση της υποχρεωτικής έγγραφης έγκρισης γονέων ανηλίκων κάτω των 14 ετών και την απαγόρευση της πρόσβασης τις μεταμεσονύκτιες ώρες για παιδιά κάτω των 16 ετών. Ακόμα, προτάσσει την καθιέρωση συστήματος χρονοχρέωσης, ορίζοντας ένα ανώτατο χρονικό όριο ημερησίως. Ομως, όρια τίθενται και στα ίντερνετ καφέ, τα οποία θα ελέγχονται για τη νομιμότητά τους. Τέλος, θα καθιερωθεί πιστοποίηση καταστημάτων «φιλικών στα παιδιά».
Πηγη: Καθημερινή

Πως μας κατασκοπεύει καθημερινά το Google!



 

Τα πάντα φαίνεται πως γνωρίζουν οι ιντερνετικές υπηρεσίες και κυρίως η Google! Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε από τις δηλώσεις του προέδρου της Google Έρικ Σμιντ νέα στοιχεία έρχονται στη δημοσιότητα για το πως μας κατασκοπεύουν.
 Στην εποχή του Διαδικτύου τα προσωπικά δεδομένα αποτελούν... παρελθόν. Οποιαδήποτε κίνηση στον παγκόσμιο ιστό καταγράφεται, αποθηκεύεται και μπορεί στο μέλλον να ανασυρθεί από τις βάσεις δεδομένων και να χρησιμοποιηθεί εναντίον μας.

Μάλιστα όπως δήλωσε μιλώντας στην εφημερίδα «Τhe Wall Street Journal» πριν από λίγες ημέρες ο κ. Ερικ Σμιντ, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Google, «γνωρίζουμε σε γενικές γραμμές ποιοι είστε, ποια είναι τα ενδιαφέροντά σας και ποιοι είναι οι φίλοι σας». O πρόεδρος της Google κ. Σμιντ έκανε μια ζοφερή πρόβλεψη, λέγοντας ότι στο μέλλον πολλοί νέοι άνθρωποι θα χρειαστεί να αλλάξουν το όνομά τους προκειμένου να αποστασιοποιηθούν από εν δυνάμει ενοχοποιητικές πληροφορίες για το άτομό τους, πληροφορίες που εύκολα μπορεί κανείς να βρει στα προφίλ των φίλων τους στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, όπως το Facebook και το ΜySpace.
Οι δηλώσεις αυτές ξεσήκωσαν μια μίνι θύελλα, ιδιαίτερα σε όσους...

19 Αυγ 2010

Γάζωσαν το σπίτι του δολοφονηθέντος Βορειοηπειρώτη

 

Απίστευτα εκρηκτικό είναι το κλίμα στην Αλβανία. Μετά την δολοφονία του Βορειoηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα στη Χειμάρρα η ατμόσφαιρα παραμένει ιδιαίτερα τεταμένη.Διάφορα κυκλώματα Αλβανών προκεινένου να τρομοκρατήσουν τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και να τους εμποδίσουν από το να μιλούν την ελληνική γλώσσα γάζωσαν χτες το σπίτι όπου ζούσε άτυχος Βορειοηπειρώτης.
Εντωμεταξύ τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι δεν προκειται για δολοφονία αλλά για τροχαίο δυστύχημα παρά την αντίθετη άποψη τόσο των πολιτικων κομμάτων και του πρωθυπουργού της Αλβανίας Σαλί Μπερίσα όσο και του δικαστηρίου.
Από την άλλη η ελληνική πλευρά οφείλει να...

Ορθώς έπραξε ο Μητροπολίτης!

 

Μεγάλος θόρυβος δημιουργήθηκε εις βάρος του Μητροπολίτη Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, επειδή απαγόρευσε την τέλεση νεκρώσιμης ακολουθίας σε μια 47χρονη γυναίκα, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της. Όπως ισχυρίζονται οι συγχωριανοί της στο χωριό Ελάτη Κοζάνης η γυναίκα είχε προσφάτως χάσει τον γιο της σε τροχαίο και έκτοτε αντιμετώπιζε προβλήματα. Οι συγχωριανοί της οργάνωσαν πολιτική κηδεία κατά τη διάρκεια της οποίας αποδοκίμασαν έντονα τον Μητροπολίτη. Η απόφαση του Μητροπολίτη είναι πολύ σκληρή, όπως άλλωστε θα ήταν και κάθε Ιερωμένου που σέβεται τις θέσεις της ορθόδοξης Εκκλησίας. Και οι Ιεροί Κανόνες απαγορεύουν την μνημόνευση του αυτόχειρος, ανεξαρτήτως του λόγου για τον οποίο αυτοκτόνησε. Βεβαίως οι αμύητοι στους Ιερούς Κανόνες δεν μπορούν να αντιληφθούν το πνευματικό βάθος των Ι. Κανόνων αλλά και ολόκληρη τη θεολογία της Εκκλησίας μαας , την οποία ορίζει ότι ο Αρχηγός της ζωής και του θανάτου είναι μόνο ο Κύριός μας και κανένας άλλος. Η απόφαση του Μητροπολίτη ήταν σκληρή, αλλά βρίσκεται σε ευθεία γραμμή με τους Ιερούς Κανόνες
Πηγή: Ορθόδοξος Τύπος

Όταν οι θεωρίες συνωμοσίας, ΔΕΝ είναι προϊόντα φαντασίας!

 

 Πολλοί κατά καιρούς αντιδρούν έντονα στις δίαφορες θεωρίες συνομωσιολογίας υποστηρίζοντας ότι αυτες αποτελούν απλά απόψεις κάποιοων εφάνταστων ανθρώπων και δεν βασίζονται σε πραγματικά γεγονότα. Τι έχουμε να τους απαντήσουμε;
Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκαμε κάτι εξωφρενικά απίστευτο και όμως απόλυτα αληθινό όπως θα το διαπιστώσετε και εσείς οι ίδιοι.

Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από το blog thebest.gr και είναι γραμμένο από την Ζάνα Αβράμη. Σε αυτό, αφού εξιστορεί την ιστορία των Illuminati - Πεφωτiσμένων, κάνει μία άκρως ενδιαφέρουσα επισήμανση. Δείτε το και μόνοι σας:

 " Το τάγμα των Πεφωτισμένων υποτίθεται ότι διαλύθηκε από την βαυαρική κυβέρνηση με το σκάνδαλο της αποκάλυψης τους και τις εκατοντάδες συλλήψεις το 1787. Τα ίχνη του Άνταμ Βαισχάουπτ από τότε χάθηκαν. Συνέχισε όμως να υπάρχει και αποτέλεσε την βάση της θεμελίωσης των Η.Π.Α, υιοθετώντας το σύμβολο των Πεφωτισμένων - την πυραμίδα με το μάτι στην κορυφή της, σύμβολο που συναντάμε παντού, ακόμα και στο δολάριο.

  Ένα άλλο σημαντικό σύμβολο για τους Πεφωτισμένους είναι ο αριθμός 13, όσα και τα σταδία της μυήσεως στο τάγμα. Ψάξτε να δείτε πόσες φορές συναντάμε τον αριθμό 13 σε ένα δολάριο; 13 βέλη, 13 φύλλα, 13 φτερά και τόσα αλλά.

  Οι Illuminati δουλεύουν για την πραγματοποίηση αυτού του σχεδίου. Και να που τώρα το όνειρο τους κοντεύει να γίνει πραγματικότητα. Δεν το πιστεύετε; Τότε τι έχετε να πείτε για την φράση «NOVUS ORDO SECLORUM» η οποία σημαίνει «ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ» και κατέχει την πιο υψηλή θέση στα «σλόγκαν» των Illuminati;

  Ακούγομαι ακόμα πιο παρανοϊκή, το ξέρω. Δοκιμάστε όμως το εξής:  γράψτε το illuminati ανάποδα – itanimulli. Βάλτε το www. μπροστά και .com πίσω, και δείτε αυτό που είδα και εγώ, και έμεινα με το στόμα ανοιχτό:  αντί για www.illuminati.com  δοκιμάστε το ανάποδο δηλαδή www.itanimulli.com!
 Πληκτρολογείστε το και δείτε σε ποια ηλεκτρονική διεύθυνση οδηγεί! Ελάτε μετά να μιλήσουμε για την δική μου παράνοια!"

Διαδίκτυο: το πιο ελευθερο μεσο ενημέρωσης. Ή μήπως όχι;

 

Σκεφτείτε ένα διαδίκτυο όπου κάθε πληροφορία εξετάζεται εξονυχιστικά και ανάλογα με το τι έχει πληρώσει ο δημιουργός της στον ISP σας, μπορεί να τη δείτε γρήγορα, αργά ή και καθόλου!
Κάτι τέτοιο φημολογείται ότι ετοιμάζονται να ανακοινώσουν σύντομα η Google με τη Verizon για την αμερικάνικη αγορά (για αρχή;).

Οξείες αντιδράσεις σε ολόκληρη τη διαδικτυακή κοινότητα έχουν προκαλέσει οι φήμες ότι Google και Verizon σκοπεύουν να συνάψουν συμφωνία, προκειμένου να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιούσαμε έως τώρα το πιο ελεύθερο μέσο έκφρασης, το Internet.

Πιο συγκεκριμένα, η New York Times αποκάλυψε πρόσφατα τα σχέδια των δύο εταιρειών, αναφέροντας ότι αυτή η συμφωνία "θα επιτρέπει στη Verizon να επιταχύνει συγκεκριμένο online περιεχόμενο, με την προϋπόθεση ότι οι δημιουργοί του περιεχομένου αυτού θα είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν ένα αντίτιμο για το συγκεκριμένο προνόμιο".

Αυτή η συμφωνία αναμένεται να...

18 Αυγ 2010

Τυχαίο; Δε νομίζω...!!!

Για να επιβεβαιώσετε ακόμη μία φορά την τεράστια αξία της Ελληνικής γλώσσας μας αρκεί να διαθέσετε λίγο χρόνο και να διαβάσετε το εξής:

Όλοι γνωρίζουμε την έννοια του λεξαρίθμου. (Είναι το άθροισμα των γραμμάτων της κάθε λέξης-φράσης).
Η φράση ΜΗΚΟΣ ΠΕΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΥΚΛΟΥ έχει άθροισμα : 2294
Η λέξη ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ έχει άθροισμα : 730

Διαιρώντας το 2294 / 730 παίρνουμε το αποτέλεσμα : 3,1424657534246575343465753424.......
Βλέπουμε δηλαδή ότι μας δίνει ως αποτέλεσμα  το...

Πνευματικό Συμπόσιο στο Πολεμικό Μουσείο στις 17/02/2008


Με θέμα "Τα πολιτικά όρια της Εκκλησίας. Η Ελλάδα του Καποδίστρια και η Ελλάδα του σήμερα."

Διοργάνωση: Ιερός Ναός Αγ. Νικολάου Πευκακίων Αθηνών.

Χορηγός: Εκδόσεις "Υπακοή"
πηγή:Καποδίστριας

Κίνηση πολιτών, για την επαναφορά του Πολυτονικού συστήματος

 

Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλώσσα;

Καλῶς ὁρίσατε στὸν ἱστοχῶρο τῆς
Κίνησης Πολιτῶν γιὰ τὴν Ἐπαναφορὰ τοῦ Πολυτονικοῦ Συστήματος (www.polytoniko.org)


Στὸν ἱστοχῶρο αὐτὸν θὰ βρεῖτε πληροφορίες καὶ ἀπόψεις πάνω στὸ πολυτονικὸ σύστημα, δηλαδὴ τὴν χρήση τῶν τριῶν τόνων (ὀξεία, βαρεία, περισπωμένη) καὶ τῶν δύο πνευμάτων (ψιλή, δασεία) στὸν γραπτὸ λόγο ὅλων ἀνεξαιρέτως τῶν μορφῶν τῆς ἑλληνικῆς γλώσσας (ἀρχαία, νέα, δημοτική, καθαρεύουσα) καὶ γιὰ ὅλων τῶν εἰδῶν τὰ κείμενα (ἀπὸ τὴν φιλοσοφικὴ διατριβὴ μέχρι τὸ παιδικὸ βιβλίο). Σᾶς προτείνουμε:

“Όχι ρατσισμός” (Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός)

Και όλοι οι άνθρωποι, όλος ο κόσμος από ένα πατέρα και από μίαν
μητέρα είναι και κατά τούτο είμεσθεν όλοι αδελφοί, μόνον η πίστις μας
χωρίζει.
- Είναι κανένας γύπτος, εδώ; Εσύ από ποίον είσαι, παιδί μου; Αποκρίσου.
- Από τον Αδάμ και από την Εύαν, άγιε του Θεού.
- Και σε καταδέχονται τούτοι οι τσελεπήδες (ευγενείς) διά αδελφόν;
- Μου λένε πως δεν πιάνεται η λειτουργία μου και με...

Αυξήθηκε η ανεργία

Στα 569.742 άτομα φθάνουν οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ κατά το μήνα Ιούλιο.
Ο αριθμός αυτός παρουσιάζει μικρή αύξηση κατά 0,52% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι επιδοτούμενοι άνεργοι ανέρχονται σε 184.709 άτομα και εμφανίζονται αυξημένοι κατά 4,09% (7.266 άτομα) σε σχέση με τον Ιούνιο του 2010.
Οι αναγγελίες προσλήψεων ανήλθαν σε 92.996 και είναι μειωμένες κατά 20,91% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.
Οι απολύσεις (καταγγελίες συμβάσεων αορίστου χρόνου) έφθασαν τις 27.003, οι λήξεις συμβάσεων ορισμένου χρόνου τις....

Το Ισραήλ πιέζει τις ΗΠΑ για επίθεση στο Ιράν

Επιθετικότερη στάση έναντι του Ιράν και δέσμευση για πιθανή αεροπορική επίθεση κατά του πυρηνικού του προγράμματος ζητά από τις ΗΠΑ το Ισραήλ, σύμφωνα με τους Financial Times Deutschland. Η εφημερίδα διαπιστώνει αποφασιστικότητα του Ισραήλ να σταματήσει την κατασκευή ατομικής βόμβας από το Ιράν, αν χρειαστεί και δια της...

Τα όμορφα ελληνικά χωριά

Ο Δεκαπενταύγουστος ή αλλιώς το “Πάσχα του καλοκαιριού”, είναι μια γιορτή που ζωντανεύει την ύπαιθρο. Οι θερινές διακοπές δίνουν την ευκαιρία στον κόσμο να επισκεφτεί περιοχές της Ελλάδας. Κάποιες απ΄αυτές είναι απόμακρες και όχι ευρέως γνωστές και διαφημισμένες.Συνήθως το ελληνικό καλοκαίρι, προβάλλεται περισσότερο μέσω της νησιώτικης ή παράκτιας Ελλάδας ενώ πολλά ελληνικά χωριά, πανέμορφα και γραφικότατα, γνωρίζουν...

Επικίνδυνο ανθελληνικό κλίμα

 

Και δεύτερο περιστατικό βίας, σε βάρος νεαρού Ελληνα αυτή τη φορά, καταγγέλλουν οι Βορειοηπειρώτες στη Χειμάρρα, ενώ ο δράστης της δολοφονίας του 37χρονου Αριστοτέλη Γκούμα και οι έξι φίλοι του πήραν χθες τον δρόμο για τις φυλακές.
Ο εισαγγελέας του επαρχιακού δικαστηρίου της Βλόρα έκρινε τον 25χρονο Ιλίρ Μούκα ένοχο για ανθρωποκτονία από πρόθεση, απορρίπτοντας τα όσα υποστήριζε περί δυστυχήματος, χωρίς να του αναγνωρίσει κανένα ελαφρυντικό.


Η ελληνική κοινότητα στη Χειμάρρα είναι αναστατωμένη όχι μόνο για τη δολοφονία του Αρ. Γκούμα αλλά και για τις συνεχιζόμενες απειλές Αλβανών εθνικιστών κατά ομογενών επειδή μιλούν... ελληνικά.
Οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας συνεχίζονται με...

Ο Καρατζαφέρης «καίει» την Χαρά Νικοπούλου

Image 

 Με μία μόνο κίνηση το ΛΑΟΣ κατέστρεψε τον εκπαιδευτικό αγώνα της Χαράς Νικοπούλου. Ο Καρατζαφέρης πρότεινε την Χαρά Νικοπούλου ως υποψήφια περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

Διαψεύδει η Χαρά Νικοπούλου οποιαδήποτε γνώση και συμμετοχή της στις δηλώσεις του ΛΑΟΣ


Το ΛΑΟΣ επιβράβευσε τους πράκτορες της Άγκυρας και τα μίσθαρνα όργανα του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής. Δυστυχώς, σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πρόταση που κατέθεσε δια του εκπροσώπου του και σύμφωνα με δηλώσεις του κυρίου Αϊβαλιώτη:
«Έχουμε πει ότι είμαστε υπέρ των αρίστων επιλογών και όχι των κομματικών επιλογών. Ο κ. Σαμαράς, αλλού ακολουθεί την πρότασή μας και αλλού όχι. Για την περιοχή της Θράκης, προτείναμε την υποψηφιότητα της ηρωΐκής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου…»
Η συγκεκριμένη πολιτική ενέργεια του κυρίου Καρατζαφέρη και των συμβούλων του στο ΛΑΟΣ, δυστυχώς καταστρέφει τον...

Εκδικάζεται ἡ προσφυγὴ τοῦ Μητροπολίτου Πειραιῶς τὴν 17ην Μαΐου 2011. Ἡ ἀνακοίνωσις τῆς Ἱ. Μ. Πειραιῶς

 

 Ἡ Δικαιοσύνη τῆς Πατρίδος μας καλεῖται νὰ ἀποδείξη ἐὰν εἶναι ἀδέσμευτος ἢ ὑποτελὴς εἰς τὰ διεθνιστικὰ Κέντρα Προωθήσεως τῆς Πανθρησκείας τοῦ Σατανισμοῦ.

Ἡ συγκλονιστικὴ αὐτὴ δήλωσις ἀνήκει εἰς τὸν Μητροπολίτην Πειραιῶς κ. Σεραφείμ, τὴν ὁποίαν ἔκαμνεν μετὰ τὸν καθορισμὸν τῆς ἡμερομηνίας ἐκδικάσεως τῆς Προσφυγῆς του διὰ τὴν διάλυσιν τῶν Τεκτονικῶν Στοῶν.

Ἡ ἡμερομηνία ἐκδικάσεως τῆς προσφυγῆς καθωρίσθη διὰ τὴν 17ην Μαΐου 2011. Ἡ εἴδησις συνεκλόνισε ὅλον τὸν Ὀρθόδοξον πιστὸν λαόν, ὁ ὁποῖος ἀπὸ δεκαετιῶν ἀγωνίζεται διὰ τὴν διάλυσιν τοῦΜασωνισμοῦ εἰς τὴν χώραν μας, ὁ ὁποῖος, ὡς λέγεται, ἔχει διαβρώσει καὶ ὡρισμένα στελέχη τῆς Ἐκκλησίας.

Μὲ τὰς ἐνεργείας τοῦ Μητροπολίτου Σεραφεὶμ δικαιώνονται οἱ...

Φυσικά φαινόμενα ή μέρος ενός σχεδίου;

 

Ψάχνοντας στο διαδίκτυο αλιεύσαμε το ακόλουθο κείμενο που μας προξένησε ιδιαίτερη εντύπωση και γι' αυτο σας το παραθέτουμε:

Tα γεγονότα ξεκίνησαν με την καταστροφή της πλατφόρμας της BP στον κόλπο του Μεξικού.Πολλοί ανέφεραν οτι δεν ήταν ενα τυχαίο γεγονός λόγω αμέλειας της εταιρίας,αλλα σχεδιασμένο εξαρχής και αρκετό καιρό πριν.Ο διευθύνων σύμβουλος της ΒP Τόνι Χέιγουορντ πούλησε το 1/3 των μετοχών του στην εταιρεία του , ένα μήνα πριν από το δυστύχημα της 20ης Απριλίου.Τον ακολούθησε λίγες ημέρες αργότερα η Goldman Sachs που έσπευσε να πουλήσει το 44% του μετοχικού της «πακέτου» στη BP.

Το πιο εντυπωσιακό είναι η "προφητεία" της ταινίας Knowing ,που αναφέρεται σε έκρηξη πετρελαικής πλατφόρμας στον Κόλπο του Μεξικού με ημερομηνία 20 Απριλίου το 2010 ,που πράγματι η ΄΄εκρηξη έγινε στις 20 Απριλίου.

Αλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι οτι σύμφωνα με δηλώσεις πρώην υπαλλήλου, ένας συναγερμός που θα έπρεπε να είχε προειδοποιήσει για τη συγκέντρωση αερίου στην πετρελαιοπηγή, η οποία ευθύνεται και για την έκρηξη που βύθισε την πλατφόρμα, είχε απενεργοποιηθεί μήνες πριν από την καταστροφή.Υπεύθυνοι της εξέδρας, την οποία εκμεταλλεύεται ο βρετανικός πετρελαϊκός όμιλος BP, είχαν απαιτήσει !!!! ο συναγερμός να απενεργοποιηθεί, επειδή «δεν ήθελαν οι άνθρωποι
να ξυπνούν στις 3 η ώρα το πρωί εξαιτίας ενός λανθασμένου συναγερμού», είπε ο κ. Γουίλιαμς.
 
Δεύτερον μέρος,είναι οι ανεξήγητες...
 

17 Αυγ 2010

Κατάσκοπος...τσέπης τα νέα κινητά

Το τελευταίας τεχνολογίας «έξυπνο» κινητό σας, που με τόση χαρά και περηφάνια αγοράσατε, ακριβώς επειδή είναι έξυπνο, μπορεί να κάνει πράγματα που το προηγούμενο «χαζό» κινητό σας δεν μπορούσε: όπως π.χ. να διαθέτει εφαρμογές που αθόρυβα και εν αγνοία σας να σας παρακολουθούν και να στέλνουν διάφορα στοιχεία σας στην άλλη άκρη του...

ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ ΠΟΝΤΟΣ - 88 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ!

Παραμένει πρώτη παγκοσμίως η ελληνόκτητη ναυτιλία

Την κυρίαρχη θέση στην παγκόσμια ναυτιλία διατηρεί και το 2010 η ελληνόκτητος ναυτιλία, η οποία παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση που επηρέασε αρνητικά τον κλάδο, κατέχει το μεγαλύτερο εμπορικό στόλο με μερίδιο 15% της παγκόσμιας χωρητικότητας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Institute of Shipping Economics and Logistics – ISL, μέσα στο 2010 οι Ελληνες πλοιοκτήτες διατηρούν την πρωτοκαθεδρία τους, αφού σε επίπεδο χωρητικότητας ελέγχουν 187,5 εκατ. dwt.
Μάλιστα, ο ελληνικός εφοπλισμός στη διάρκεια του έτους με τις επενδύσεις που κάνει τόσο σε νέες ναυπηγήσεις, όσο...

Χωρίς γυαλί (και γυαλίσματα);

Την τηλεόραση μπορεί να την προσεγγίσει κανείς με πολλούς τρόπους:
- ως ένα ανοικτό παράθυρο στο παγκόσμιο χωριό
- ως έναν ιμάντα μεταβίβασης πληροφοριών και γνώσεων
- ως ένα διαμεσολαβητή ανάμεσα στα γεγονότα και την απεικόνισή τους
- ως ένα εργαλείο πειθούς ή και προπαγάνδας
- ως ένα μηχανισμό κατασκευής συναίνεσης
- ως ένα «ράφι» κατανάλωσης....

16 Αυγ 2010

Το Πανεπιστήμιο Αθηνών στα 300 καλύτερα του κόσμου !

ΛΙΓΟΣΤΕΣ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ περιλαµβάνει η φετινή Λίστα της Σαγκάης, ο κατάλογος µε τα 500 καλύτερα πανεπιστήµια του κόσµου όπως τα αξιολογούν µε βάση τις ακαδηµαϊκές και ερευνητικές τους επιδόσεις οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ανώτατης Εκπαίδευσης του Πανεπιστηµίου Ζια Τονγκ της Σαγκάης.

Το Καποδιστριακό Πανεπιστήµιο Αθηνών παραµένει µέσα στα 300 καλύτερα του κόσµου (βρίσκεται στις θέσεις...

Παραδόθηκε, ο δράστης της δολοφονίας του Αριστοτέλη Γκούμα

παραδόθηκε στην αστυνομική διεύθυνση της Αυλώνας ο Ilir Muka  δράστης – οδηγός του αυτοκινήτου που δολοφόνησε τον 35 χρονο Χιμαριώτη Αριστοτέλη Γκούμα. Για τη σύλληψη του είχει ανακοινωθεί αμοιβή 20,000 δολάρια. Συμφώνα με τα αλβανικά μέσα ο δράστης κρύβονταν στα Τίρανα
από:Βορειοηπειρώτης

15 Αυγ 2010

Αφήνουν τα τουρκικά πλοία να… «αλωνίζουν»

Υποτιθέμενο "Αρχαίο τουρκικό" πλοίο που γύρισε την Μεσόγειο για να διαφημίσει τον αρχαίο τουρκικό πολιτισμό.....
Αφήνουν τα τουρκικά πλοία να… «αλωνίζουν» στις θαλάσσιες συνδέσεις από και προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Καταστρατηγούν τη Διμερή Συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, που επιτρέπει στα τουρκικά πλοία μόνο δρομολόγια «οριστικής αποβίβασης» επιβατών και όχι εκδρομές aller-retour με τους ίδιους επιβάτες. Και τελικά, οδηγούν τους...

Τηλεοπτική εκπομπή στο Τηλεφώς στις 13/08/2010

O π. Βασίλειος Βολουδάκης αναλύει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πατρίδα μας. Πώς οι πολιτικοί κοροϊδεύουν τον λαό και  ξεπουλάνε την πατρίδα μας. Συζητάει  για το θέμα της Ι.Μ. Βατοπαιδείου,  και τα προβλήματα που ταλανίζουν την διοίκηση της Εκκλησίας, πως ο λαός πρέπει να αφυπνιστεί, και  κάθε συνειδητός χριστιανός πρέπει  να ασχοληθεί με τα κοινά και οχι να τα αφήνει σε αθέους και άπιστους ανθρώπους.
ΠΗΓΗ:ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

13 Αυγ 2010

Εκρηκτικό κοκτέιλ απειλεί το ασφαλιστικό σύστημα

Ανείσπρακτες οφειλές ύψους 15 δισ. ευρώ και έκρηξη της ανεργίας αποτελούν τις δύο μεγαλύτερες βόμβες του συστήματος.
Έκρηξη της ανεργίας και της ανασφάλιστης εργασίας φοβάται η κυβέρνηση και οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων για τα αμέσως επόμενα χρόνια. Ήδη οι ενδείξεις που έχουν από την έναρξη της κρίσης μέχρι σήμερα κρίνονται και είναι εξαιρετικά ανησυχητικές, ενώ την ίδια ώρα τα ασφαλιστικά ταμεία στέλνουν «περίεργα» σήματα για την επόμενη μέρα τους.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά τις τελευταίες ώρες, οι οφειλές προς τους...

Η ψυχική υγεία του μωρού.

Ο ψυχικός κόσμος του μικρού παιδιού δεν είναι τόσο απλός, όσο παλιά νομίζαμε. Αντίθετα, ακόμα και το νεογέννητο έχει μια πολύπλοκη ψυχική δομή.
Στην αρχή βρίσκεται η τρομακτική εμπειρία της γέννας. Το τραύμα της γέννας ως ένα βαθμό μας διαμορφώνει ως προς τον τρόπο αντίδρασής μας σε «εχθρικό» περιβάλλον. Λειτουργεί ως αρχέτυπο, μη συνειδητό για τους περισσότερους, όμως βασικό για όλες τις μελλοντικές μας...

Πέστε τά στήν Παναγία.


τοῦ Γέροντος Πορφυρίου
«Αὐτὰ ποῦ θέλετε νὰ πεῖτε στὰ παιδιά σας, νὰ τὰ λέτε μὲ τὴν προσευχή σας. Τὰ παιδιὰ δὲν ἀκοῦν μὲ τὰ αὐτιὰ• μόνο ὅταν ἔρχεται ἡ Θεία Χάρις ποῦ τὰ φωτίζει, τότε ἀκοῦνε αὐτὰ ποῦ θέλουμε νὰ τοὺς ποῦμε. Ὅταν θέλετε νὰ πεῖτε κάτι στὰ παιδιά σας, πέστε τὸ στὴν Παναγία κι αὐτὴ θὰ ἐνεργήσει. Ἡ προσευχὴ σᾶς αὐτὴ θὰ γίνει ζωογόνος πνοή, πνευματικὸ χάδι, ποῦ χαϊδεύει, ἀγκαλιάζει, ἕλκει τὰ παιδιά».
Ὁ π. Πορφύριος πίστευε στὴν ἀξία ποῦ ἔχει ἡ προσευχὴ γιὰ τὴν πνευματικὴ ζωὴ τοῦ ἀνθρώπου καὶ συμβούλευε τὰ πνευματικά του παιδιὰ πῶς νὰ προσεύχονται:
«Νὰ εὔχεσαι ἔτσι ἁπλά, ἁπλὰ καὶ ταπεινά, μὲ πίστη ἁπλή, χωρὶς νὰ περιμένεις νὰ σοὺ ἀπαντήσει ὁ Θεός. Χωρὶς νὰ δεῖς τὸ χέρι Του ἢ τὸ πρόσωπό Του ἢ τὸ φωτισμό Του. Τίποτα! Νὰ πιστεύεις! Ἐφ’ ὅσον μιλᾶς μὲ τὸ Θεό, μιλᾶς πραγματικὰ μὲ τὸ Θεό».
 
ΠΗΓΗ: Ῥωμαιϊκο Ὁδοιπορικό

Ὀργὴ καὶ ἀγανάκτηση ἐπικρατεῖ στὶς τάξεις τῶν Πολυτέκνων.


Ὀργὴ καὶ ἀγανάκτηση ἐπικρατεῖ στὶς τάξεις τῶν Πολυτέκνων,
εἰδικὰ τῶν ἐκπαιδευτικῶν
1) Μὲ βάση τὸ νόμο ποὺ ἴσχυε μέχρι πέρσι περίπου 730 ἐκπαιδευτικοὶ ἀπέκτησαν 4ο παιδί, περιμένοντας νὰ διοριστοῦν.
Ἀντ' αὐτῶν διορίζονται μόνο περίπου 90, παρόλο ποὺ οἱ νόμοι δὲν μποροῦν νὰ ἔχουν ἀναδρομικὴ ἰσχύ.
2) Καὶ ὅσοι διορίζονται ὑποχρεώνονται νὰ ... δηλώσουν περιοχὲς δυσπρόσιτες γενικὰ καὶ πρέπει μὲ 4 ἀνήλικα παιδιὰ νὰ πᾶνε στὸ ἄλλο ἄκρο τῆς Ἑλλάδος, χωριζόμενοι οἱ σύζυγοι, χωρὶς νὰ ἔχουν στήριξη ἀπὸ τὶς οἰκογένειές τους. Πρόκειται γιὰ πρωτοφανῆ παραβίαση τοῦ ἄρθρου 21 τοῦ Συντάγματος καὶ τοῦ δημοσιουπαλληλικοῦ κώδικα καὶ ἕνα χτύπημα στὶς οἰκογένειες ἐκεῖνες ποὺ στηρίζουν δημογραφικὰ τὴν Ἑλλάδα.
3 ) Ἀκούγονται καὶ κυκλοφοροῦν σενάρια περὶ...

Παγκόσμια ημέρα αριστερόχειρων

 

 Η 13η Αυγούστου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων από το 1992 με πρωτοβουλία του Κλαμπ Αριστερόχειρων της Μεγάλης Βρετανίας και με στόχο την ενημέρωση των αριστερόχειρων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ζώντας σ' ένα κόσμο δεξιόχειρων...

Σύμφωνα με τα στατιστικά Στοιχεία :
  • Η πλειονότητα των αριστερόχειρων ζωγραφίζει φιγούρες, που βλέπουν προς τα δεξιά.
  • Υπάρχει μεγάλη στατιστική πιθανότητα το ένα από...

11 Αυγ 2010

Εφοδος της Νοτιοκορεάτικης αστυνομίας στα γραφεία της Google !

Η αστυνομία της Νοτίου Κορέας, πραγματοποίησε πριν λίγες ώρες, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωσή της, έφοδο στα κεντρικά γραφεία της Google στη Σεούλ με την κατηγορία ότι τα κινητά συνεργεία της υπηρεσίας Street View συγκέντρωσαν δεδομένα από τα ξεκλείδωτα ασύρματα δίκτυα χρηστών.

Σύμφωνα λοιπόν με πληροφορίες, η αστυνομία της Νοτίου Κορέας κατάσχεσε...

Τι κρύβει το επεισόδιο στα νησιά Καλόγηροι ;

Έντονη ανησυχία υπάρχει στην Αθήνα από τις συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων και κυρίως από τιςς προσπάθειές τους να επιβάλλουν de facto αλλαγές στο καθεστώς του Αιγαίου.

Για μία ακόμη φορά μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα οι δύο πλευρές, με ευθύνη της Άγκυρας πάλι, βρέθηκαν στα «χαρακώματα» στο Αιγαίο καθώς επιχειρήθηκε η δημιουργία νέων Ιμίων στη μέση του Αρχιπελάγους στον 25ο Μεσημβρινό στα νησιά Καλόγη­ροι.

Στόχος της Τουρκίας με όλες αυτές τις κινήσεις είναι...

Μικροτσίπ κατά της φοροδιαφυγής ή για "φακέλωμα";

 

 "Αποκάλυψη Ιωάννου" κεφαλαιο ιγ 16: ...ίνα δώσουσι αυτοίς χάραγμα επί της χειρός αυτών της δεξιάς ή επί των μετώπων αυτών, και ίνα μη τις δύνηται αγοράσαι ή πωλήσαι ει μη ο έχων το χάραγμα, το όνομα του θηρίου ή τον αριθμόν του ονόματος αυτού. Ωδε η σοφία εστίν ο έχων νουν ψηφισάτω τον αριθμόν του θηρίου, αριθμός γαρ ανθρώπου εστί και ο αριθμός αυτού χξς = 666
Δείτε το βίντεο για να καταλάβετε που εχουμε φτάσει...



To είδαμε: epirus-ellas.blogspot.com

11 Αυγούσου: Γέννηση Ελευθεριου Βενιζέλου

 

 Ο Ε. Βενιζέλος γεννήθηκε στις 11/23 Αυγούστου του 1863, κατ΄ άλλους το 1864. Το όνομά του "Ελευθέριος", επειδή δεν προϋπήρξε ως οικογενειακό, κατά πιθανότερη εκδοχή προέρχεται από το τάξιμο που έκανε η μητέρα του Δέσποινα να «ελευθερωθεί» από τον οδυνηρό τοκετό και να επιβιώσει και ευτυχίσει το κυοφορούμενο, μετά από τρία προηγηθέντα τέκνα που είχαν πεθάνει.
Όταν ξέσπασε στην Κρήτη η επανάσταση του 1866, η οικογένειά του Βενιζέλου κατέφυγε στη Σύρο. Όταν ηρέμησαν τα πράγματα, ο πατέρας του Κυριάκος παρέμεινε στην Ελλάδα επειδή δεν του επετράπη η επάνοδος στην Κρήτη λόγω του ότι είχε συμμετάσχει στην επανάσταση, και μόνο όταν το 1872 χορήγησε αμνηστία ο Σουλτάνος, η οικογένεια επέστρεψε στο νησί. Ο Βενιζέλος έκανε τις εγκύκλιες σπουδές του στο εκπαιδευτήριο Αντωνιάδου στην Αθήνα μετά από εισαγωγικές εξετάσεις. Είχε παρακολουθήσει τα μαθήματα της πρώτης γυμνασιακής τάξης στα Χανιά το 1876 - 1877 με τον ελληνοδιδάσκαλο Ιωάννη Παπαδάκη. Το απολυτήριο του Γυμνασίου το πήρε από το Γυμνάσιο της Ερμούπολης Σύρου, όπου παρακολούθησε την τελευταία τάξη.Ο πατέρας του ήταν έμπορος και ήθελε να βάλει στη δουλειά αυτή και το γιο του. Έτσι, ο νεαρός Ελευθέριος δούλεψε για δυό χρόνια στο κατάστημα του πατέρα του. Αλλά ο Γεώργιος Ζυγομαλάς, γενικός τότε πρόξενος της Ελλάδας στα Χανιά, τον έπεισε ότι...

10 Αυγ 2010

Όλοι στην Παναγία Σουμελά, με αίσθημα ιστορικής ευθύνης.

Κύριο άρθρο της εφημερίδας ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΓΝΩΜΗ, 17ο φύλλο:

Η Παναγία Σουμελά αποτελούσε για 1600 χρόνια θρησκευτικό, πνευματικό και εθνικό κέντρο για τους Έλληνες του Πόντου. Σε εκείνο το εξαιρετικής ομορφιάς και αγριότητας τοπίο, σε σπηλιά που βρίσκεται ακριβώς κάτω από την κορφή, στους απρόσιτους βράχους του όρους Μελά, οι μοναχοί Βαρνάβας και Σοφρώνιος, αφού προηγουμένως διέσχισαν χιλιάδες χιλιόμετρα στο Αιγαίο και την Ανατολή, ξεπερνώντας μύριους κινδύνους, τον 4ο αιώνα τοποθέτησαν την εικόνα της Παναγίας της Αθηνιώτισσας. Έκτοτε,...

Τρένο που θα Ταξιδεύει με 1.000 χμ/ώρα Κατασκευάζει η Κίνα












 H Κίνα επιχειρεί να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ ταχύτητας στα τρένα, αναπτύσσοντας έναν συρμό μαγνητικής αιώρησης, ο οποίος θα ταξιδεύει με 1.000 χμ/ώρα. Πιο συγκεκριμένα, το εργαστήριο του Πανεπιστημίου Ζιάοτονγκ που έχει αναλάβει το σχέδιο, ισχυρίζεται πως πρόκειται
να κατασκευαστεί πρωτότυπο το οποίο θα φτάσει τα 600 χμ/ώρα, καθώς και ένα μικρότερο μοντέλο που θα αναπτύξει ταχύτητα 1.000 χμ/ώρα.
Το τρένο θα μετακινείται εντός ενός σωλήνα κενού, ο οποίος επιτρέπει την αύξηση της ταχύτητας μέσω της μειωμένης τριβής με τον αέρα. Το κόστος της κατασκευής αυτής εκτιμάται στα 2,95 εκατ. δολάρια ανά χιλιόμετρο.

true-channel.blogspot

KΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΦΑΚΕΛΩΜΑ !!!

 

 Το ότι υπάρχουν λάτρεις της "Νέας Εποχής" και άλλοι τόσοι που τυφλωμένοι απο τον συνειδητό ή ασυνείδητο εωσφορισμό νοιώθουν όμορφα με την προοπτική του φυλακισμένου το γνωρίζουμε.Όμως αυτό που είναι αξιοπρόσεκτο είναι η περίεργη "διασύνδεση" των φιλοσιωνιστικών ιστολογίων με τους " οπαδούς " της " Νέας Εποχής " και τους εραστές του ηλεκτρονικού φακελώματος.

Χωρίς άλλα σχόλια, θα παραθέσουμε πιο κάτω μερικά αποσπάσματα απο κάποια ελληνικά (;) ιστολόγια τα οποία όπως και εσείς θα διαπιστώσετε, αν δεν είναι "αδελφάκια" σίγουρα είναι μεταξύ τους "πρωτοξάδελφα".Ο τρόπος γραφής και έκφρασης , τα επιχειρήματα αλλά κυρίως οι πνευματικές συγγένειες μεταξύ τους ,φανερώνουν στον αναγνώστη πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία απο το "απέναντι στρατόπεδο".
Φυσικά πρόκειται για ένα ιστολόγιο που...

Ο Αγγλικός λαός καταργεί τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Εμεις;

 


.
Η ειδηση δημοσιεύτηκε στις 27 Μαίου 2010 στο BBC αλλα είναι άκρως επίκαιρη για την Ελλάδα

To Yπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου θα καταργήσει το σχέδιο για την ηλεκτρονική Εθνική Αστυνομική Ταυτότητα (Κάρτα Πολίτη) εντός 100 ημερών και όλες οι ταυτότητες που έχουν ήδη εκδοθεί θα ακυρωθούν, δήλωσε η Γραμματεύς του Υπουργείου Theresa May.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα πάντα, η νέα κυβέρνηση του Η.Β. θα περάσει πρώτα την σχετική νομοθεσία για την κατάργηση του προγράμματος των νέων ηλεκτρονικών ταυτοτήτων από την Βουλή και σκοπεύει να έχει επιτύχει την κατάργησή τους μέχρι τον Αύγουστο.

Προγραμματίζουν την ακύρωση της λειτουργίας των ήδη κυκλοφορούντων νέων ταυτοτήτων μέχρι την 3η Σεπτεμβρίου και, σύμφωνα...

Ἁγιογραφικὴ Θεμελίωση τῶν Μυστηρίων.

Βάπτισμα : Εἶπε ὁ Κύριος στοὺς Ἀποστόλους : « Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ ἔθνη, βαπτίζοντες αὐτοὺς εἰς τὸ ὄνομα τοῦ Πατρὸς καὶ τοῦ Υἱοῦ καὶ τοῦ Ἁγ. Πνεύματος. Ὁ πιστεύσας καὶ βαπτισθεὶς σωθήσεται, ὁ δὲ ἀπιστήσας κατακριθήσεται» (Ματθ. κη΄ 19 καὶ Μαρκ. ιστ΄ 15-16).

Χρίσμα: «τὸτε ἐπετίθουν τὰς χεῖρας ἐπ’ αὐτοὺς (οἱ Ἀπόστολοι στοὺς πιστεύοντας καὶ βαπτιζομένους) καὶ ἐλάμβανον Πνεῦμα Ἅγιον.

Ἱ. Ἐξομολόγηση:...

9 Αυγ 2010

Σχεδόν τριπλασιάστηκαν οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα

Σε ρεπορτάζ της εφημερίδας Frankfurter Rundschau με τίτλο «Αυξήθηκε ο αριθμός των αυτοκτονιών στην Ελλάδα», ο Γκερντ Χέλερ γράφει:
« Παραδοσιακά η Ελλάδα έχει τις λιγότερες αυτοκτονίες στην Ευρώπη: 3,5 αυτοκτονίες ανά 100.000 κατοίκους ετησίως. Στη Γερμανία είναι...

Διώξτε τα κουνούπια με αρωματικά φυτά!

 Σιτρονέλλα (Cymbopogonnardus)
Κρεμοκλαδής θάμνος από την Α. Ανατολή 1,5 μ ύψους θέλει ήλιο, ζέστη και αρκετή υγρασία. Από αυτό φτιάχνονται τα εντομοαπωθητικά επάλειψης του δέρματος και τα κεριά.Φυτέψτε 2 – 3 ρίζες κοντά στο χώρο που υποφέρετε όταν...

«Η Google πουλά την ψυχή του Ιnternet στον Διάβολο».

Έντονες ανησυχίες μεταξύ των χρηστών του Διαδικτύου προκαλεί η επικείμενη ανακοίνωση της συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ της μεγαλύτερης μηχανής αναζήτησης στον κόσμο, της Google, και της μεγαλύτερης εταιρείας...

8 Αυγ 2010

«Πνίγεται» από καπνό και καύσωνα η Μόσχα

Παχύ στρώμα αιθαλομίχλης έχει καλύψει τον ουρανό της Μόσχας, καθώς οι πυρκαγιές γύρω από τη ρωσική πρωτεύουσα συνεχίζουν να καίνε.
Ο καπνός έχει προκαλέσει προβλήματα στην εναέρια κυκλοφορία του αεροδρομίου του Ντομοντέντοβο, ένα από τα μεγάλα διεθνή αεροδρόμια της...

Μείωση εγγύησης στον Γιάννη Αγγέλου

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Μείωση εγγύησης στον Γιάννη Αγγέλου
«ΟΧΙ» στην άρση αλλά «ναι» στη μείωση της χρηματικής εγγυοδοσίας που έχει επιβληθεί στον Γιάννη Αγγέλου -για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου- πρότεινε χθες ο εισαγγελέας Εφετών Γ. Λιακόπουλος επί της γνωστής προσφυγής που έχει υποβάλει στη Δικαιοσύνη ο άλλοτε διευθυντής του πολιτικού γραφείου του

Φωτιά !

Ξέσπασε αρκετά μεγάλη φωτιά στην Βόρειο Ήπειρο στην περιοχή ...

Νοσηλεύεται ο Μητροπολίτης Καντιώτης!

Στο νοσοκομείο βρίσκεται ο πρώην Μητροπολίτης Φλωρίνης...

Λεωφορείο θα κινείται πάνω από τα αυτοκίνητα ! ! !

Η Κίνα έχει πάρει τη θέση των ΗΠΑ ως η χώρα που προκαλεί την περισσότερη μόλυνση στον πλανήτη, με τη μεγαλύτερη εκπομπή αερίων που επιδεινώνουν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και την περισσότερη κατανάλωση ενέργειας. Ωστόσο, το κράτος σκέφτεται φιλόδοξους τρόπους για τη μείωση της μόλυνσης με την κατασκευή ενός «αλληλοεπικαλυπτόμενου» λεωφορείου, του «3D Express Coach» το οποίο θα επιτρέπει την