6 Αυγ 2010

Επίτιμος διδάκτωρ του Καθολικού Πανεπιστημίου του Λούμπλιν ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος

Επίτιμος Διδάκτωρ του Καθολικού Πανεπιστημίου του Λούμπλιν – Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄, θα αναγορευθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες...
της «Romfea.gr», ο τίτλος του επίτιμου διδάκτωρ θα απονεμηθεί στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε δημόσια τελετή στις 20 Αυγούστου, από τον Ρ/Καθολικό Αρχιεπίσκοπο του Λούμπλιν, Γιόσεφ Μίροσλαβ Ζιτσίνσκι.
Επίσης, τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν, ότι ο Προκαθήμενος της Ορθοδοξίας θα επισκεφθεί την Πολωνία στις 16 Αυγούστου 2010, όπου και θα παραμείνει εκεί για πέντε ημέρες.
Εκτός από το Λούμπλιν, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σκοπεύει να επισκεφθεί την Βαρσοβία και το Όρος Γκραμπάρκα, ένας ιερός τόπος τον οποίο επισκέπτονται χιλιάδες προσκυνητές.
Να σημειωθεί, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης παραμονές του ταξιδιού του στην Πολωνία θα τελέσει Πατριαρχική Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι της Παναγίας Σουμελά στη Τραπεζούντα.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί, ότι στο Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λούμπλιν από το 1953 έως το 1958 ο Πάπας Ιωάννης Παύλος Β΄ δίδαξε Ηθική Θεολογία.
Το Πανεπιστήμιο του Λούμπλιν
Το Καθολικό Πανεπιστήμιο του Λούμπλιν, ιδρύθηκε το 1918 από την Καθολική Επισκοπή της Πολωνίας, και είναι το παλαιότερο καθολικό ίδρυμα στην περιοχή αυτή της Ευρώπης.
Επίσης, το Καθολικό Πανεπιστήμιο έχει οχτώ σχολές: Θεολογίας, Φιλοσοφίας, Νομικής, Κανονικό Δίκαιο, Κοινωνικών Επιστημών, Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών, Νομικών και Οικονομικών Επιστημών, καθώς και Ανθρωπιστικών Επιστημών.
πηγή:Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: