4 Αυγ 2010

Σε αναζήτηση ομοφωνίας στο Κυπριακό

Συνεδριάζει σήμερα στην Κύπρο το Εθνικό Συμβούλιο σε μια προσπάθεια να υπάρξει συναίνεση ενόψει της αυριανής νέας συνάντησης του προέδρου Χριστόφια με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Ντερβίς Έρογλου.Ο Δημήτρης Χριστόφιας θέλει να εξασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή στήριξη, ελπίζοντας ότι οι προτάσεις του θα αποτελέσουν τη βάση για ένα θετικό αποτέλεσμα.
Το κλίμα, ωστόσο, ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου δεν αναμένεται να είναι και το καλύτερο, καθώς εδώ και βδομάδες οι τόνοι της αντιπαράθεσης βρίσκονται στα ύψη. Σανίδα σωτηρίας ενδεχομένως να αποτελέσουν οι τρεις προτάσεις Χριστόφια προς την τουρκική πλευρά, επί των οποίων η πλειοψηφία των κομμάτων έχει δείξει να...
ανταποκρίνεται θετικά.
Σημείο κλειδί αναμένεται να αποτελέσει η στάση που θα τηρήσει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος με τη θέση που θα τηρήσει ενώπιον του Εθνικού Συμβουλίου, θα γείρει και την πλάστιγγα προς την μια ή την άλλη κατεύθυνση. Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η θετική στάση του ΔΗΚΟ έναντι των όσων θα ζητήσει ο Πρόεδρος Χριστόφιας από τους ηγέτες των κομμάτων, καθώς μετά τη συνεδρία της κοινοβουλευτικής ομάδας και του εκτελεστικού γραφείου αποφασίστηκε, κατά πλειοψηφία, οι προτάσεις του κύπριου Προέδρου να αποτελέσουν τη βάση των όσων θα υποστηρίξει ο πρόεδρος του κόμματος Μάριος Καρογιάν.
Πιο δύσκολη, αν όχι αδύνατη, θα είναι η εξεύρεση κοινής συνισταμένης ανάμεσα στον πρόεδρο και τα κόμματα ΕΔΕΚ και ΕΥΡΩΚΟ, καθώς με κάποιες διακυμάνσεις στην κριτική του το κάθε ένα εκφράζουν βασικές διαφωνίες με τη γενικότερη στρατηγική του Δημήτρη Χριστόφια.
Αύριο θα γίνει νέα συνάντηση των κυρίων Χριστόφια – Έρογλου, στην οποία αναμένεται ότι θα συζητηθεί και πάλι το περιουσιακό.
Το ίδιο θέμα συζήτησαν στις 30 Ιουλίου οι σύμβουλοι των δύο ηγετών, Γιώργος Ιακώβου και Κουντρέτ Οζερσάι.
Πηγή: http://nationalpride.wordpress.com/2010/08/04/σε-αναζήτηση-ομοφωνίας-στο-κυπριακό/#more-45083
πηγή:Απόψεις για την Μονή Βατοπαιδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: