8 Αυγ 2010

Μείωση εγγύησης στον Γιάννη Αγγέλου

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ: Μείωση εγγύησης στον Γιάννη Αγγέλου
«ΟΧΙ» στην άρση αλλά «ναι» στη μείωση της χρηματικής εγγυοδοσίας που έχει επιβληθεί στον Γιάννη Αγγέλου -για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου- πρότεινε χθες ο εισαγγελέας Εφετών Γ. Λιακόπουλος επί της γνωστής προσφυγής που έχει υποβάλει στη Δικαιοσύνη ο άλλοτε διευθυντής του πολιτικού γραφείου τουτέως πρωθυπουργού. Δεκτό κατά το ήμισυ
Ειδικότερα ο εισαγγελικός λειτουργός εισηγείται προς την εφέτη ειδική ανακρίτρια Ειρήνη Καλού να μειωθεί το ποσό της εγγύησης των 400.000 ευρώ σε 60.000 ευρώ, κάνοντας αποδεκτό το ένα από τα δύο σκέλη του αιτήματος του κατηγορουμένου.
Υπενθυμίζεται ότι ο Γ. Αγγέλου στη σχετική προσφυγή του ζητούσε την άρση των 400.000 ευρώ που του επιβλήθηκε μετά το πέρας της μαραθώνιας απολογίας του πριν από λίγο καιρό ή άλλως τη μείωση του «υπέρογκου» και «εξοντωτικού» αυτού χρηματικού ποσού το οποίο -όπως επισημαίνει- δεν δύναται να καταβάλει κάνοντας ταυτόχρονα λόγο για παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας.
Η εισαγγελική αυτή πρόταση πρέπει ήδη να έχει φτάσει στα χέρια της εφέτου ειδικής ανακρίτριας Ε. Καλού που χειρίζεται την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου και κατά πληροφορίες εντός των προσεχών ημερών -πάντως πριν από τον Δεκαπενταύγουστο- αναμένεται να αποφανθεί με διάταξή της επί του συγκεκριμένου αιτήματος του Γ. Αγγέλου ο οποίος κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε απιστία στο πλαίσιο της γνωστής υπόθεσης της Μονής Βατοπαιδίου.
Ο ίδιος πάντως δεν αποδέχεται επ ουδενί το κατηγορητήριο που του αποδίδεται. Ο υπόλογος άνδρας τελεί και υπό τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.
ΕΝΝΥ ΜΑΓΙΑΣΗ
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος, 6-8-2010, σ. 12
από:Απόψεις για την Μονή Βατοπαιδίου

Δεν υπάρχουν σχόλια: