1 Αυγ 2010

Ο Μεσογαίας Νικόλαος έδωσε 200.000 ρούβλια για τους πυροπαθείς της Ρωσίας

Στο Νίζνι Νοβγκόροντ βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο οποίος είναι επικεφαλής μιας ομάδας προσκυνητών με αφορμή την εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος, παρέδωσε σήμερα στον Αγιώτατο Πατριάρχη Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλο, ένα συμβολικό ποσό για τα θύματα που πλήττονται από τις πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στη
Ρωσία.
Σύμφωνα με τον Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, "η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει τέτοιες καταστροφές, γι΄ αυτό γνωρίζουμε τις τρομερές συνέπειες αυτών των μεγάλων πυρκαγιών".
«Ελπίζω αυτό το συμβολικό ποσό (200 χιλιάδες ρούβλια) να είναι η αρχή, δεν είναι συμβολική αλλά και ουσιαστική βοήθεια που θα παρέχει η Ρωσική Εκκλησία στα θύματα», πρόσθεσε μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Μεσογαίας.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μεσογαίας κ. Νικόλαο για την συμβολική κίνηση, λέγοντας του ότι "τα εν λόγω χρήματα θα μεταφερθούν σε ένα ταμείο αλληλεγγύης για τα θύματα των πυρκαγιών".
Ο Πατριάρχης Μόσχας: "Προσευχηθείτε να βρέξει"
Να προσευχηθούν με πίστη και θέρμη, ζήτησε σήμερα από τους πιστούς ο Αγιώτατος Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος, για να σταματήσει η ξηρασία και να έρθει βροχή.
Συγκεκριμένα ο Πατριάρχης Κύριλλος τόνισε: "Καλώ όλους τους πιστούς της Ρωσικής Εκκλησίας, να ενώσουν τις προσευχές τους και να ζητήσουν από τον Κύριο να στείλει βροχή".
"Πολλοί συνάνθρωποι μας έχασαν τη ζωή τους, εκατοντάδες έμειναν άστεγοι και χιλιάδες χωρίς αγαθά για την επιβίωση τους, ανάμεσα τους πάρα πολλά παιδιά. Όλοι αυτοί δεν έχουν ρούχα, χρήματα, φαγητό, σχεδόν τίποτα. Σας παρακαλώ όλους να προσευχηθούμε να βρέξει άμεσα", πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κύριλλος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στην Ιερά Μονή Ντιβέγιεβο.
ΠΗΓΗ:ΡΟΜΦΑΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πολυ καλη η χειρονομια του πατρος Νικολαου...

Ανώνυμος είπε...

ΝΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ !!!