31 Ιουλ 2010

Αύριο είναι Κυριακή

Της Αγάθης Λουλούδη - Γκέκα, φιλoλόγoυ
"Από μικρό παιδί πηγαίνω κάθε Κυριακή στην Εκκλησία. Θυμάμαι τη μητέρα μου απ' την προηγούμενη μέρα να ετοιμάζει με ευλάβεια το πρόσφορο και να το πηγαίνει στον Εσπερινό. Φυλάγω στη σκέψη μου με γλυκειά νοσταλγία τα βραδυνά του Σαββάτου, τότε που μαζευόμασταν γύρω απ' τη μητέρα η οποία μας διάβαζε τον Απόστολο και το Ευαγγέλιο της Κυριακής. Ζητούσαμε συγχώρεση ο ένας απ'τον άλλο και προετοιμαζόμασταν να προσέλθουμε στο ’γιο Ποτήριο. Το χτύπημα της καμπάνας μας έβρισκε στο Ναό. Λειτουργός ο ιερέας πατέρας μου. Φεύγαμε απ' τη Θεία Λειτουργία κρατώντας στην καρδιά μας δώρο ανεκτίμητο τη θεϊκή ειρήνη. Εκείνη την ημέρα δεν κάναμε καμιά δουλειά. Ξεχωριστή ετούτη η μέρα. Μέρα χαράς, λατρείας στο

Μεγαλώνουν σε διάρκεια τα βίντεο στο Youtube


Η εταιρία Youtube προ ολίγων ημερών ανακοινωσε ότι οι χρήστες της δημοφιλούς ιστοσελίδας θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να ανεβάσουν βίντεο δίαρκειας μέχρι και 15 λεπτά αντι για το χρονικό όριο των 10λεπτών που ίσχυε μέχρι σήμερα. Μάλιστα επεσήμανε ότι με το νέο σύστημα προστασίας περιεχομένου θα μπορεί να ελέγχει στο μέγιστο δυνατό βαθμό αν τα βίντεο που ανεβαίνουν παραβιάζουν τα πνευματικά δικαιώματα εταιριών.

Απο το 2011 όλα τα κινητά με κοινό φορτιστή!


Τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από την αρχή του 2011 θα πρέπει να λειτουργούν όλα με τον ίδιο κοινό φορτιστή, ανακοίνωσε χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. "Η εξέλιξη στους τεχνικούς κανόνες για να διασφαλιστεί η συμβατότητα και η ασφάλεια των νέων κοινών φορτιστών προχωράει καλά", διευκρίνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής."Αναμένουμε ότι οι καταναλωτές θα μπορούν να χρησιμοποιούν τον ίδιο κοινό φορτιστή για τα κινητά τηλέφωνα που θα πωλούνται στην ΕΕ από τις αρχές του 2011", προσέθεσε.

Μια σύντομη ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων του έτους που διανύουμε...

Φτάνοντας στη μέση σχεδόν του έτους 2010, προβληματιζόμαστε για την κατάσταση στην οποία έχουμε επέλθει και κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση στα κυριότερα γεγονότα έως σήμερα. Ξεκινώντας λοιπόν:

12 Ιανουαρίου
Καταστροφικός σεισμός 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ πλήττει Αϊτή, με αποτέλεσμα 230.000 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.


9 Μαρτίου

Η πρώτη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού στο...

Απολαύστε την ωραία φύση....

Γιὰ νὰ εἶσαι ὄμορφη, ἀρκεῖ νὰ εἶσαι ἀγαπημένη. (Ἐ. Κασέγεφ)


Φωτοβολταϊκά: Η φθηνότερη μορφή ενέργειας

Το κόστος της παραγωγής ενέργειας από τον Ήλιο είναι πλέον μερικά σεντς
Για πρώτη φορά τα φωτοβολταϊκά στοιχεία για την παραγωγή ενέργειας από τον Ήλιο είναι πιο φτηνά από την πυρηνική ενέργεια ή την ενέργεια από ορυκτά καύσιμα, αναφέρουν επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Ντιουκ στις ΗΠΑ που συνέταξαν τη σχετική έκθεση.
Το κόστος έχει φτάσει πλέον στα 0,16 δολάρια την κιλοβατώρα για την πολιτεία της Βόρειας Καρολίνας όπου επικεντρώθηκε η έρευνα. Πρόκειται για μία ιστορική καμπή, αναφέρουν οι συντάκτες της έρευνας στους

18 ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ

Στην Ρωσία τουλάχιστον 18 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις πυρκαγιές που πλήττουν τη χώρα. Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε το στρατό να μετάσχει στις προσπάθειες για να τεθούν υπό έλεγχο οι πυρκαγιές...

«Ο πρόεδρος έδωσε εντολή στο

Τέλος οι βαπτίσεις στον Ιορδάνη Ποταμό!

Μολυσµένα ύδατα. Απαγορεύεται η είσοδος». Αυτήν την πινακίδα κινδυνεύουν εφεξής να αντικρύζουν οι εκατοντάδες προσκυνητές που συρρέουν καθηµερινά στο πιο ιερό τµήµα του Ιορδάνη ποταµού, εκεί όπου πιστεύεται ότι βαφτίστηκε ο Χριστός. 
Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας απαγόρευσε στους πιστούς την πρόσβαση σε αυτό το κοµµάτι του ποταµού προκειµένου να διενεργήσει ελέγχους. Προκαταρκτικά αποτελέσµατα από δείγµατα που ελήφθησαν πρόσφατα έδειξαν υψηλά επίπεδα µη επεξεργασµένων αποχετευτικών λυµάτων και γεωργικών απορροών.

Ωστόσο, το αίτηµα του υπουργείου Υγείας για οριστικό κλείσιµο ή περιορισµό της πρόσβασης στην περιοχή είναι αµφιλεγόµενο, δεδοµένου ότι

Κλοπή εικόνας 300 ετών στην Πάτμο

Δεν έχει τον Θεό του ο ιερόσυλος ή οι ιερόσυλοι που αφαίρεσε προχθές από ένα μικρό ξωκλήσι στην Πάτμο μία εικόνα ανεκτίμητης ιστορικής και χρηματικής αξίας.
Το εν λόγω περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ιερού νησιού της Αποκάλυψης και οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες.
Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι ο δράστης ή (οι δράστες) μπορεί να έχουν διαφύγει από το

"Πραγματικό περιστατικό με τον Άγιο Νεκτάριο!"

"Πραγματικό περιστατικό με τον Άγιο Νεκτάριο!"

"Πριν δύο περίπου μήνες, η θεία της φίλης μας Μ πήγε για προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο στην Αίγινα Όταν έφτασαν διαπίστωσαν ότι υπήρχε πάρα πολύς κόσμος και ότι όλοι ήταν Ρουμάνοι Παραξενεύτηκαν από το πλήθος των Ρουμάνων και μία Ελληνίδα που ήξερε λίγα Ρουμανικά και κάποια Αγγλικά μπόρεσε να συνεννοηθεί και ρώτησε μία κυρία από τους ξένους προσκυνητές πως γίνεται και ήρθε όλος αυτός ο κόσμος από τη Ρουμανία στην μικρή Αίγινα. Η απάντηση ήταν η εξής: «Εμείς», της είπε η κυρία, «είμαστε από ένα χωριό της Ρουμανίας στο οποίο δεν είχαμε ιερέα. Παρακαλούσαμε τον Μητροπολίτη να μας στείλει κάποιον...



ιερέα για να βαφτίσουμε τα παιδιά μας, να λειτουργηθούμε, να κοινωνήσουμε ακόμα και να παντρευτούν τα παιδιά μας και η απάντηση ήταν ότι δεν είχε κανέναν για να στείλει. Κάποια μέρα ήρθε επιτέλους ένας ιερέας και από εκείνη την ημέρα εξομολογούμασταν, κοινωνούσαμε, μας βάφτισε τα παιδιά μας, παντρεύτηκαν κάποια ζευγάρια και όλα κυλούσαν καλά μέχρι που μετά ένα μήνα εκείνος ο ιερέας έφυγε. Μένοντας και πάλι χωρίς παπά αρχίσαμε να στέλνουμε επιστολές στο Μητροπολίτη μας για νέο ιερέα. Η απάντηση ήταν και πάλι πως δεν είχε. Κάποια στιγμή πήγαν κάποιοι από το χωριό στη Μητρόπολη για να διαμαρτυρηθούν στο Μητροπολίτη. Όταν πήγαν εκείνος άρχισε να τους λέει πως δεν έχει ιερείς. Τότε του είπαν εκείνοι ότι αφού δεν έχει ιερέα ας τους έστελνε και πάλι αυτόν που τους είχε στείλει. Όταν άκουσε αυτό ο Μητροπολίτης έκπληκτος τους απάντησε ότι δεν είχε στείλει κανέναν ιερέα. Μα πως δεν είχατε στείλει! Απάντησαν εκείνοι. Ήρθε ένας ιερέας και έμεινε μαζί μας ένα μήνα. Μας εξομολογούσε, μας κοινωνούσε, πάντρευε, τελούσε γάμους…! Ο Μητροπολίτης επέμενε τότε ακόμα περισσότερο ότι όλα αυτά του ήταν άγνωστα. Τους συμβούλεψε τότε να πάνε σο χωριό και να δουν πως υπέγραφε στα βιβλία των μυστηρίων για να δουν ποιος ήταν. Όταν γύρισαν στο χωριό και άνοιξαν το βιβλίο η υπογραφή ήταν η εξής: Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως!!! Γι ‘αυτό το λόγο ερχόμαστε κάθε τόσο για προσκύνημα στον Άγιο Νεκτάριο για να τον ευχαριστήσουμε για το καλό και την τιμή που μας έκανε», απάντησε τελειώνοντας εκείνη η κυρία.
Αυτό είναι ένα από τα τόσα πολλά και απίστευτα γεγονότα (και πιστέψτε με είναι πάρα πολλά), που ζουν πολλοί συμπολίτες μας και συνάνθρωποί μας καθημερινά, αλλά όμως, τίποτε από αυτά δεν ακούγεται και ούτε βγαίνει παρά έξω. Ότι έχει σχέση με την πίστη μας, την πίστη των Ρωμιών, την πίστη του Χριστού, δεν πρέπει να μαθεύεται. Είναι ενάντια σε κάποια συμφέροντα. Εάν γίνει κάτι κακό από έναν ιερέα, τότε όχι μόνο θα ακουστεί αλλά θα το πάρουν οι άξιοι, φιλόπατροι και φιλόθρησκοι δημοσιογράφοι μας, θα το μεγαλώσουν, θα το γενικεύσουν και θα μιλούν γι’ αυτό όσο καιρό πρέπει ώστε να είναι σίγουροι ότι ο Ελληνορθόδοξος λαός μας το εμπέδωσε και ότι όταν βλέπει ιερέα και εκκλησία του έρχεται αναγούλα. Θα προσπαθήσω όλα αυτά που ακούω από ανθρώπους γνωστούς που υπάρχει εμπιστοσύνη και που τα γεγονότα είναι διασταυρωμένα να σας τα στέλνω. Ίσως έτσι καταλάβουμε ότι η πίστη μας δεν έχει πεθάνει, ούτε είναι μία σειρά από γραφικές και εθιμοτυπικές τελετές. Ο Θεός είναι ανάμεσά μας, αρκεί να βάλουμε το κλειδάκι που ΟΛΟΙ ΜΑΣ κρατάμε και που λέγεται πίστη, στην πόρτα και να του ανοίξουμε για να μας ξεκουράσει και να ειρηνεύσει την τόσο ταραγμένη και πελαγωμένη ψυχή μας. Τι στην ευχή, Ορθόδοξοι είμαστε!"

Άγιον Όρος

Πάρτε μια γεύση από την Νέα Σκήτη (φωτογραφία 1) και από την Αγία Άννα (φωτογραφια 2), ακόμα προτρέπουμε όποιον δεν έχει πάει προσκύνημα στο Άγιον Όρος να πάει, και να είναι σίγουρος πως η Παναγία θα τον χαριτώσει και θα τον ευλογήσει που επισκέφτηκε το περιβόλι Της.

30 Ιουλ 2010

Τραγικό ατύχημα ελικοπτέρου Apache



  
Νεκροί οι δύο χειριστές του.
Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ελικόπτερο ΑΗ-64DHA Apache Apache της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Έγκυρες πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι Το ελικόπτερο, τύπου AH-64DHA, συνετρίβη στη διάρκεια αιώρησης κατά την εκτέλεση ελέγχων. Νεότερες πληρφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση μετά τον εντοπισμό προβλήματος κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης Μετά από τεχνικό έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί.
Αν και το ύψος φέρεται να ήταν μικρό στο ελικόπτερο ξέσπασε πυρκαγιά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες από το διμελές πλήρωμά του. 


 
 
Το ατύχημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν έχει καμία σχέση με το ατύχημα που είχε ελικόπτερο του ίδιου τύπου (έκδοσης "Α+") Το Νοέμβριο του 2008, το οποίο πραγματοποιούσε επικίνδυνη άσκηση μέσα σε στενή χαράδρα. Επίσης είναι περίεργο πως ξέσπασε φωτιά και απανθράλωσε το πλήρωμα δεδομένου ότι στα Apache, υπάρχουν ειδικά συστήματα απορρόφηση κραδασμών από την πτώση, αλλά και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Τα ελικόπτερα της έκδοσης DHA (12 μονάδες) παραλήφθηκαν μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση τον περασμένο Απρίλιο λόγω προβλημάτων στη αρχική σύμβαση και θεωρούνται τα πλέον προηγμένα επιθετικά ελικόπτερα της Ευρώπης.
Πηγή: defencenet.gr

Αρχαία Ελληνικά σε σχολεία της Οξφόρδης

                                                                            Ενώ εδω στην Ελλάδα απαξιούμε να μαθαίνουμε τα Αρχαία Ελληνικά  και τα θεωρούμε μια νεκρή γλώσσα που δεν είναι απαραίτητο εφόδιο για τους μαθητές, καποιες άλλες χώρες όπως η Αγγλία αποφάσισε την υποχρεωτική εισαγωγή του μαθήματος σε 13 δημοτικά σχολεία της Οξφόρδης.Οι υπεύθυνοι εκπαίδευσης μάλιστα εκτιμούν ότι τα Αρχαία  Ελληνικά θα βοηθήσουν τους μαθητές να κατανοούν και να μιλούν καλύτερα τα Αγγλικά αφού πολλές αγγλικές λέξεις προέρχονται απο αντίστοιχες ελληνικές.

Η καθηγήτρια λατινικών  Λόρνα Ρόμπινσον επεσήμανε στους Times ότι "η αρχαία ελληνική γλώσσα θα παρέχει στους μαθητές τα απαραίτητα εφόδια για να κατανοήσουν την πολυπλοκότητα της αγγλικής γραμματικής".Την ώρα λοιπόν που κάποιοι στην Ελλάδα προσπαθούν να αποκόψουν τους νέους απο τις ριζες τους κάποιοι άλλοι εκτιμούν και θαυμάζουν το ένδοξο παρελθόν μας και αντιλαμβάνονται το μεγάλο πλούτο που κρύβει.
Ας διδαχτούμε τουλάχιστον απ' το παράδειγμά τους...

Ποιοί είμαστε.


Διακήρυξη του ιστολογίου «Αντιδιαστολή»
Δυστυχώς τον τελευταίο καιρό τα πράγματα βαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Βλέπουμε αυτήν την εικόνα όχι μόνο στην χωρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Είναι η εικόνα μιας σάπιας κοινωνίας στην οποία η σήψη έχει προχωρήσει στο έπακρο, ενός διεφθαρμένου
πολιτικού συστήματος και των μ.μ.ε που έχουν εξαχρειωθεί.
Βέβαια, φωνές αντίδρασης απέναντι σε αυτήν την λυσσαλέα πραγματικότητα υπάρχουν ( δόξα τω Θεώ) αρκετές.
Αυτό θα προσπαθήσουμε να κάνουμε και εμείς. Να ενισχύσουμε αυτήν την φωνή με όλες μας τις δυνάμεις στηριγμμένοι πάντοτε πάνω στα
ιδανικά της Φυλής μας: τον Χριστό και την Ελλάδα.
Σε καμμία περίπτωση δεν μπορούμε να ισχυριστούμε οτι θα αλλάξουμε πολλά. Για εμάς αρκεί να γίνει ένα μικρό βήμα. 
Ένα βήμα, που με την πάροδο του χρόνου
μπορεί να βοηθήσει πολύ στην
επανάκαμψη και στην διαμόρφωση μιας νέας πραγματικότητας.
Για αυτόν ακριβώς τον λόγο δημιουργήσαμε αυτό το ιστολόγιο ως μία διαφοροποίηση και έναν διαχωρισμό απο το σάπιο κατεστημένο. 
Ένα κατεστημένο που αποδόμησε
από τις ψυχές των ανθρώπων αξίες, ιδανικά και κυρίως την πίστη του στον Θεό. 
Από την άλλη θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι στεκόμαστε και θα σταθούμε μακρυά από κομματικά συμφέροντα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα σχολιάζουμε,αναλύουμε και κρίνουμε την σύγχρονη πολιτική επικαιρότητα
αλλά θα το κάνουμε αντικειμενικά και χωρίς καμμία επιρροή και εξάρτηση.
Αντιθέτως θα σταθούμε δίπλα στην Εκκλησία που βάλλεται και διώκεται από παντού.
Είμαστε κάποιοι μαθητές και φοιτητές που δεν θα ταυτιστούμε, δεν θα υποταχθούμε
και δεν θα υποστηρίξουμε τα διάφορα συμφέροντα και σκάνδαλα αλλά να αποδείξουμε ότι και στην σύγχρονη εποχή υπάρχει
το καλό και η ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Επίσης θα προσπαθούμε να σας ενημερώνουμε και να σας πληροφορούμε για τις διάφορες εξελίξεις σε όλους τους τομείς της κοινωνίας μας. Τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και στο εξωτερικό.


Ελπίζουμε η προσπάθειά μας αυτή να καρποφορήσει και να καταφέρουμε να βάλουμε και εμείς ένα λιθαράρι ώστε να ανατραπεί έστω και λίγο η τωρινή εικόνα.
Δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας στον Θεό, ώστε πάντα να μας ευλογεί όλους.
Οι ιστογράφοι/διαχειριστές του ιστολογίου
Αντιδιαστολή  !!!