31 Ιουλ 2010

Κλοπή εικόνας 300 ετών στην Πάτμο

Δεν έχει τον Θεό του ο ιερόσυλος ή οι ιερόσυλοι που αφαίρεσε προχθές από ένα μικρό ξωκλήσι στην Πάτμο μία εικόνα ανεκτίμητης ιστορικής και χρηματικής αξίας.
Το εν λόγω περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του Ιερού νησιού της Αποκάλυψης και οι αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνες.
Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι ο δράστης ή (οι δράστες) μπορεί να έχουν διαφύγει από τονησί. Ο ιδιοκτήτης του εξωκλησιού κ. Σώζων Γρύλλης, εμφανίσθηκε με δηλώσεις συντετριμμένος από την θρασύτατη αυτή κλοπή και τόνισε:
«Το ξωκλήσι αυτό είναι της οικογένειάς μας. Λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ιεράς Μονής Πάτμου πάνω από 20 χρόνια. Με την σύμφωνη γνώμη της Μονής είχαμε τοποθετήσει μια εικόνα της Παναγιάς Καλαμωτής ανεκτίμητης αξίας και πηγαίναμε 3 φορές την εβδομάδα για να ανάβουμε τα καντήλια».
«Ο δράστης χρησιμοποίησε το κλειδί που αφήναμε κάτω από το χαλάκι και αφού αφαίρεσε την εικόνα, έφυγε ανενόχλητος και πήρε το κλειδί. Αντιληφθήκαμε την κλοπή χθες και το καταγγείλαμε στην αστυνομία», πρόσθεσε ο κ. Γρύλλης.
Τέλος, να σημειωθεί, ότι η εικόνα χρονολογείται άνω των 300 ετών, και στο εξωκλήσι δεν γίνονται λειτουργίες παρά μόνον τον 15 Αύγουστο και στα 9μερα της Παναγίας.
πηγή:Ρομφαία

Δεν υπάρχουν σχόλια: