31 Ιουλ 2010

Μια σύντομη ανασκόπηση των σημαντικότερων γεγονότων του έτους που διανύουμε...

Φτάνοντας στη μέση σχεδόν του έτους 2010, προβληματιζόμαστε για την κατάσταση στην οποία έχουμε επέλθει και κάνουμε μια σύντομη ανασκόπηση στα κυριότερα γεγονότα έως σήμερα. Ξεκινώντας λοιπόν:

12 Ιανουαρίου
Καταστροφικός σεισμός 7 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ πλήττει Αϊτή, με αποτέλεσμα 230.000 άτομα να χάσουν τη ζωή τους.


9 Μαρτίου

Η πρώτη επίσκεψη του Γιώργου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού στο...

Λευκό Οϊκο. Ανακοικώθηκε η κατάργηση της βίζας και συζητήθηκαν πολλά που.....δεν ανακοινώθηκαν...

10 Απριλίου

Έξι άτομα συλλαμβάνονται για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικός αγώναας»

14 Απριλίου

Εκρήνυται το ηφαίστειο Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ στην Ισλανδία απεέυθερώνοντας τεράστιες ποσότητες ηφαιστειακής σκόνης στην ατμόσφαιρα και προκαλώντας χάος για πολλές ημέρες στις αερομεταφορές σε μεγάλο μέρος της Ευρώπης

20 Απριλίου

Έκρηξη στη υπεράκτια εξέδρα άντλησης πετρελαίου Deepwater Horizon στον κόλπο του Μεξικού υπό τη διαχείρηση της εταιρίας ΒP, που θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη πετρελαιοκηλίδα στην ιστορία των Η.Π.Α.

23 Απριλίου

Ο πρωθυπουργός Γεώργιος Παπανδρέου, την ημέρα της ονομσατικής του εορτής, ανακοινώνει και επίσημα από το Καστελόριζο την προσφυγή της χώρας μας στο ΔΝΤ.

2 Μαΐου

Ανακοινωνονται νέα μέτρα από την κυβέρνηση, που περιλαμβάνουν νέες περικοπές μισθών και συντάξεων και νέες αυξήσεις των έμμεσων φόρων.

5 Μαΐου

Τέσσερις νεκροί από ρίψη μολότοφ στο υποκατάστημα  της Marfin στη Σταδίου. Τρεις εργαζόμενοι και ένα βρέφος αγέννητο ακόμη στην κοιλιά της μητέρας του (εργοζόμενης στη τράπεζα) τα θύματα. Το γεγονός συνέβη κατά τη διάρκεια μεγάλης διαδήλωσης ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας.



6 Μαΐου

Ψηφίζεται με 172 ψήφους υπέρ 121 κατά και 3 «παρών» το μνημόνιο για την ενεργοποίηση της συμφωνίας στήριξης. Τρεις βουλευτές του ΠΑ.ΣΟ.Κ. ψήφισαν «παρών», θέτοντας αυτομάτως εαυτόν εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Η επικύρωση της ουσίας του νομοσχεδίου από τη Ντόρα Μπακογιάννη της κόστισε τη διαγηραφή της από τη Ν.Δ.

 10 Μαΐου

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης συμφωνούν σε πακέτο 750 δισ. Ευρώ, με τη συμβολή του ΔΝΤ, για στήριξη χωρών που θα αντιμετωπίσουν κρίση διαχείρησης χρέους.

11 Μαΐου

Τέλος της 13ετούς κυβερνητικής θητείας των Εργατικών στη Βρετανία, καθλως οι Συντηριτικοί σχηματίζουν κυβέρνηση συνασπισμού με τους Φιλελεύθερους Δημοκράτες.

20 Μαΐου

Επιτροπή πέντε χωρών καταλήγει στο συμπέρασμα ότι Βορειοκορεάτικο υποβρύχιο ευθύνεται για την προ δύο μηνών βύθιση νοτιοκορεάτικου πολεμικού πλοίου, προκαλώντας αξεία ένταση μεταξύ Πιογιάνγκ και Σεούλ.

24 Ιουνίου

Έκρηξη παγιδευμένου δέματος σημειώθηκε στον 7ο όροφο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στην λεωφόρο Κατεχάκη, σκοτώνοντας τον υπασπιστή του υπουργού Μ. Χρυσοχοΐδη, Γεώργιο Βασιλάκη.

8 Ιουλίου

Ψηφίζεται το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

19 Ιουλίου

Με το ίδιο όπλο που χρησιμοποίησε η τρομοκρατική οργάνωση «Σέχτα Επαναστατών» στη δολοφονία του υπαρχιφύλακα Νεκτάριου Σάββα στα Πατήσια δολοφονείται το πρωί της Δευτέρας ο δημοσιογράφος και φερόμενος ως κεντρικος διαχειριστής του ιστολογίου troktiko, Σωκράτης Γκιόλιας. Μία εβδομάδα περίπου αργότερα η ίδια τρομοκρατική οργάνωση αναλαμβάνει την ευθύνη για τη στυγερή δολοφονία (17 σφαίρες) του δημοσιογράφου με 7σέλιδη προκήρυξη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: