30 Ιουλ 2010

Τραγικό ατύχημα ελικοπτέρου Apache



  
Νεκροί οι δύο χειριστές του.
Σύμφωνα με πρώτες πληροφορίες ελικόπτερο ΑΗ-64DHA Apache Apache της Αεροπορίας Στρατού κατέπεσε στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων. Έγκυρες πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι Το ελικόπτερο, τύπου AH-64DHA, συνετρίβη στη διάρκεια αιώρησης κατά την εκτέλεση ελέγχων. Νεότερες πληρφορίες αναφέρουν ότι το ελικόπτερο εκτέλεσε αναγκαστική προσγείωση μετά τον εντοπισμό προβλήματος κατά την διάρκεια δοκιμαστικής πτήσης Μετά από τεχνικό έλεγχο στον οποίο είχε υποβληθεί.
Αν και το ύψος φέρεται να ήταν μικρό στο ελικόπτερο ξέσπασε πυρκαγιά. Δυστυχώς δεν υπάρχουν επιζώντες από το διμελές πλήρωμά του. 


 
 
Το ατύχημα είναι εξαιρετικά σπάνιο και δεν έχει καμία σχέση με το ατύχημα που είχε ελικόπτερο του ίδιου τύπου (έκδοσης "Α+") Το Νοέμβριο του 2008, το οποίο πραγματοποιούσε επικίνδυνη άσκηση μέσα σε στενή χαράδρα. Επίσης είναι περίεργο πως ξέσπασε φωτιά και απανθράλωσε το πλήρωμα δεδομένου ότι στα Apache, υπάρχουν ειδικά συστήματα απορρόφηση κραδασμών από την πτώση, αλλά και αποφυγής εκδήλωσης πυρκαγιάς.
Τα ελικόπτερα της έκδοσης DHA (12 μονάδες) παραλήφθηκαν μετά από τρία χρόνια καθυστέρηση τον περασμένο Απρίλιο λόγω προβλημάτων στη αρχική σύμβαση και θεωρούνται τα πλέον προηγμένα επιθετικά ελικόπτερα της Ευρώπης.
Πηγή: defencenet.gr

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολύ κρίμα για τα παιδιά! Πήγαν το πρωϊ για δουλειά και δεν γύρισαν!
Ας είναι ελαφρό το χώμα.
Συλληπητήρια στις οικογένειές τους!